Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Winters tuinfeestje? Wij geven deze #7 tips om je gasten warm te houden!

Het kwik mag dan misschien dalen, dat betekend niet gelijk dat het aantal feestjes er minder om worden. Zeker rond de donkere dagen voor kerst worden we overrompeld door feesten partijen. Iedereen heeft hierbij het beeld dat we gezellig knus binnen zitten. Maar waarom gaan we niet eens voor de verandering met zijn allen naar buiten? We horen je zeggen ‘maar dat is toch veel te koud?’. Daarom hebben wij #8 tips op een rijtje gezet om je gasten warm te houden en een geweldig winters tuinfeest te geven.

Tip #1: Warme drank

cookies-933050_1280

Niets doet een gast meer genoegen dan een warme drank in een koude buitenlucht. Bij de eerste slok wordt je koude lichaam van binnenuit verwarmt. Daarnaast kan je jezelf goed opwarmen aan een warme mok. Wat voor drank je dan moet schenken? Daarvoor kijken we naar de wintersport: een grote mok warme chocolademelk met een toef slagroom of opgewarmde glühwein (ja dit hoort warm gedronken te worden). Het voordeel van warme alcoholische dranken is dat jouw gast zich ook op langere termijn wat warmer voelt.

Tip #2: Partytent

Hoe leuk het buiten zijn ook is, er zijn altijd mensen die in ieder geval een dak boven hun hoofd willen hebben. Al is het maar voor het idee. Sommige mensen hebben al een schuur staan met een mooie overkapping, dan is dit natuurlijk overbodig. Voor mensen die dat niet hebben, zorg voor een partytent. Koop of huur hem, of haal hem onder het stof vandaan op zolder.

Tip #3: Warmtebron

tumblr_nckuienRvi1r2y2a3o1_500

Het is onbegonnen werk om buiten te gaan zitten zonder dat er een heater of een vuurkorf in de buurt is. Een heater kan je makkelijk gebruiken binnen in je partytent zodat de tent zelf opwarmt zonder dat je last hebt van brand gevaar. Een vuurkorf is in de openlucht veel leuker een geeft meer sfeer. Het knallen van het vuur, de vlagen warmte die op je afkomen en het flikkerende licht zorgen hier uiteraard voor en geven je extra warmte in deze donkere dagen voor kerst. Maar het is niet handig om deze dicht bij je partytent te plaatsen.

Tip #4: Barbecue

5535263327_e9c6e3cd7e_z

Een barbecue in de winter? Jep, naast de warmte, is het ook nog eens een lekker ruikende lucht die op je afkomt. Dubbel zoveel plezier. Je kan dit ook boven je vuurkorf doen natuurlijk, dan gebruik je de vuurkorf ook nog eens functioneel. De braadworsten en biefstukken kunnen uit de koelkast gehaald worden en lang gegaard worden. Daarnaast kan je, wanneer het vlees klaar is ook gezellig kastanjes poffen en marshmallows smelten.

Tip #5: Themafeestje

Maak er gelijk een thema feestje van dat bijdraagt aan het warmhouden van je gasten. Denk aan een warme/gekke truienfestival of après-ski. Dan kunnen mensen hun meest warme trui of skipak en mutsen aantrekken, dan hoef jij geen mutsen voor je gasten te regelen.

Tip #6: Zitplekken

tree-988615_1920

Als je eigen tuinset voldoet aan het aan het aantal mensen dat komt, dan hoef je uiteraard niks meer te regelen maar meestal hebben mensen dit zelf niet in huis. Huur of koop daarom een aantal klapstoelen of statafels waar mensen op kunnen zitten en hun drankje op kwijt kunnen. Deze kan je ook gelijk weer makkelijk opruimen. Ben je op zoek naar een originelere oplossing? Denk dan aan brede boomstammen of strobalen waar je gasten op kunnen zitten. Zorg bij strobalen er wel voor dat mensen op een kleed kunnen zitten. En zorg bij de boomstammen dat ze recht afgezaagd zijn. Vooral rondom een open vuur geeft dit veel sfeer. Een extra tip: zorg er wel voor dat wanneer je een tuinset of stoelen of strobalen ga gebruiken, dat je extra fleece dekens klaar liggen zodat mensen eventueel ook nog een deken om zichzelf heen kunnen slaan wanneer ze het koud krijgen. Zo houd je jouw gasten weer warm en kunnen ze ook nog romantisch met elkaar onder een dekentje zitten.

Tip #7: Licht

135150749_db9a1a8c5f_z

Je gaat niet ‘gezellig’ met zijn allen in het donker zitten toch? Precies, dus buiten heb je ook verlichting nodig. Dit betekend niet alleen maar sfeerverlichting. Maar ook functionele lampen. Licht bijvoorbeeld statafels met rok uit, dit geeft licht én sfeer. Een andere manier is het gebruik fakkels. Vuur fakkels geven sfeer, licht én warmte.

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32