Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Winter barbecue organiseren

Dat het winter is en het weer minder aangenaam en koud is betekent niet dat bepaalde dingen achterwege gelaten moeten worden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een barbecue, waarom zou dit in de winter niet kunnen? Nou, wel dus! Wij geven je in dit artikel een aantal tips en ideeën voor het organiseren van een winter barbecue. In de winter kan een barbecue namelijk ook heel lekker en gezellig zijn!

1. Creëer warmte en beschutting

Het is winter en dus is het verstandig om de kou te lijf te gaan met genoeg beschutting en warmte. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat de gasten naar binnen vertrekken tijdens de barbecue. Naast het aansteken van een grote vuur korf kun je er ook aan denken heaters neer te zetten of op te hangen voor de gasten. Deze kunnen de patio verwarmen maar ook achterin de tuin is het nog lekker warm in het bijzijn van een heater.

Mocht het gaan regenen of sneeuwen dan is het altijd fijn om beschut te staan onder een partytent. In de partytent kunnen door middel van meerdere tafels ook buffettafels worden gecreëerd waar stokbrood en diverse salades of soepen op worden geserveerd. Bij een vuur korf kunnen ook kleedjes liggen zodat de gasten het zichzelf zo comfortabel en knus mogelijk kunnen maken.

2. Winter menu

Het is belangrijk bij een barbecue dat de gerechten passen bij de tijd van het jaar. Wat er dus op de tafels wordt geserveerd moet in winterse sfeer zijn en ook de vleessoorten kunnen hierop aangepast worden. Qua gerechten en producten voor op de barbecue kun je denken aan: rookworst, hert, kalkoen en zalm. Bijgerechten die passen bij dit type barbecue zijn erwtensoep of pompoensoep, gepofte aardappelen, verschillende warme groenten en ga zo maar door.

3. Kies de juiste muziek

Een barbecue is een gezellige aangelegenheid en vraagt zo nu en dan ook om leuke muziek en een fijne sfeer. Kies muziek die past bij de barbecue en de uitgenodigden, zorg dat er plek is om te dansen en om gezellig met elkaar te kletsen.

4. Decoreer het feest met winterse items

Door het neerzetten van vuur korven creëer je al een fijne knusse sfeer voor de gasten. Maar denk ook aan leuke decoratie stukken om de winter barbecue helemaal af te maken. Het is in de winter al snel donker en daarom is sfeerverlichting gewenst om elkaar en de barbecue te kunnen blijven zijn. Gekleurde lichten zijn erg leuk en brengen een bepaalde sfeer over, vooral als je besluit aan het eind van de avond een dansvloer te openen, passen deze lichten er goed bij. Kaarsen zijn ook een gepaste toevoeging en slingers van sneeuwvlokjes kunnen het nog gezelliger maken.

Mocht je na het lezen van dit artikel nog vragen hebben over het organiseren van een winter barbecue en het huren van juist materiaal, neem dan gerust contact met ons op.

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32