Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoeveel mensen passen er in een partytent?

Je wilt een feestje huren, je weet sowieso dat het aantal mensen niet in het huis gaan passen dus daar moet een partytent aan te pas komen. Maar hoe groot moet die partytent zijn? Want hoeveel mensen passen er nu eigenlijk in een partytent?

Daarvoor hebben wij 2 richtlijnen: het type evenement en de grootte van de partytent. Deze twee richtlijnen zullen we hieronder verder uitwerken.

Type evenement

Het type evenement delen wij voor het gemak ook op in 2: vergaderingen en feesten. Bij het type evenement kijken wij namelijk naar de opstelling. Vergadering opstellingen nemen doorgaans nemen doorgaans minder ruimte in. Oftewel, je kunt meer mensen per vierkante meter kwijt. Feesten vereisen meer ruimte en speelsheid omdat je bijvoorbeeld ook de gelegenheid wil geven voor je gasten om vrij rond te lopen of om zelfs te dansen. De verhoudingen per opstelling zijn als volgt:

Bij een vergadering:

  • Theatheropstelling: 0,5 m2 per persoon;
  • Cabaretopstelling: 1 m2 per persoon;
  • Schoolopstelling: 1,5 m2 per persoon;
  • U-vorm opstelling: 1 m2 per persoon;
  • Carréopstelling: 1,5 m2 per persoon.

Bij een feest:

  • Receptie: 1 m2 per persoon;
  • Feest met buffet: 1,5 m2 per persoon;
  • Zittend diner: 1,5 tot 2 m2 per persoon;
  • Eetbuffet uitgiftepunt: 1 per 50 personen;
  • Drank uitgiftepunt: 1 per 100 personen.

Zie hieronder een visualisatie van de bovenstaande opstellingen:

Partytent opstellingen

Grootte van de partytent

Bij de grootte van de tent kijken we naar hoeveel mensen in een tent kunnen in combinatie met het aantal benodigde statafels. Je kunt hierbij dus ook zeggen dat we hierbij altijd de receptie opstelling aanhouden. Als je dus met een andere opstelling gaat werken kun je beter naar de bovenstaande verhoudingen kijken. Wil je gewoon globaal weten hoe groot je partytent moet zijn bij het aantal mensen dat je wil uitnodigen? Dan is de onderstaande lijst uitstekend.

3×3 = +/- 15 personen (2 statafels)
3×4 = +/- 20 personen (2 statafels)
4×4 = +/- 25 personen (3 statafels)
3×6 = +/- 30 personen (4 á 5 statafels)
4×8 = +/- 50 personen (5 á 6 statafels)
6×6 = +/- 60 personen (6 statafels)
8×8 = +/- 100 personen (10 á 12 statafels)

Overige meubels

Houd wel rekening mee dat je vaak nog meerdere meubels in een partytent heb staan. Zoals bijvoorbeeld een geluidsinstallatie voor het bouwen van een feestje, een mini koelkast op het drank koel te houden in de zomer of juist een heater om de tent warm te houden in de winter. Deze meubels vereisen allemaal vierkante meters. Daarom is het handig om je tent grootte ruim te nemen, want het laatste wat je wil is dat iemand niet meer naar binnen kan als het regent.

 

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32