Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Hoe breng je sfeer aan in een partytent? 5 ideeën

Een partytent is vaak strak en wit. Als je hier van houdt, prima, maar als je wat meer sfeer wil dan is er vaak wat meer moeite nodig. Je wilt waarschijnlijk meer kleur aanbrengen of in ieder geval geen plastic uitstraling. Wij hebben 5 ideeën over hoe je meer sfeer aan kunt brengen in je partytent en die nemen we graag even met je door!

#1. Meubilair

Meubilair kan de sfeer van je partytent al maken of kraken. Goede meubels voor je feestje zijn eenvoudig te verkrijgen via de partytentverhuurder. Zo hoef je niet te kopen. Nadeel is alleen wel dat deze meubels vaak nogal plastic overkomen. Er zijn wel sommige verhuurders, zoals wij, die bijvoorbeeld tafelrokken verhuren bij partytafels. Dit staat gelijk een stuk netter en dit geeft een huiselijkere sfeer. Onze tip is dan ook om altijd een tafelrok erbij te huren om het een huiselijker en sfeervoller te maken. Let daarnaast ook op de meubilair keuze. Als je alleen maar dezelfde tafels huurt en recht toe, recht aan neerzet, dan is de inrichting ook een stuk minder sfeervol. Door verschillende meubilair te regelen krijg je gelijk al een speels gevoel, en hebben gasten zelf de keuze of ze gaan zitten bij een tafel of kunnen staan aan een statafel.

Bron: Vencanje

Bron: Vencanje

#2. Verlichting

Gebruik verlichting. Verlichting geeft vaak een warme uitstraling mee waardoor het witte plastic imago van je tent al vermindert. Daarnaast is verlichting ook gewoon heel functioneel als je feestje tot ’s avonds laat door gaat. Maar speel ook met verlichting. Pak niet de eerste de beste bouw lamp uit je schuur en hang deze op. Zet hem in plaats daarvan bijvoorbeeld op de grond en licht een plant of bak uit. De schaduwen van deze accessoires geven al gelijk een speelsere sfeer mee. Een ander manier is het gebruik van kleurverlichting. Let daarbij alleen wel op dat het niet té druk wordt. Het hangt dus heel erg af van je thema en de sfeer die je wil neerzetten of je kleurverlichting wil gebruiken.

#3. Accessoires

Accessoires kunnen een tent veranderen van gehuurde tent in luxe tent. Gebruik deze dan ook. Denk hier bij aan kleden op de grond of tafel, of gebruik planten en kussens. Door het gebruik van accessoires oogt je partytent huiselijker, gezelliger en daarnaast zorgt accessoires voor meer kleur in je partytent zodat het speelser wordt binnen. Zorg er wel voor dat accessoires de inrichting niet onveilig of onpraktisch maken, probeer hier een balans in te vinden.

tent interieur accessoires

#4. Geluid

Geluid doet wonderen. Zeker wanneer er maar weinig mensen aanwezig zijn op je feestje. Het maakt gesprekken een stuk minder ongemakkelijk en kan ook gelijk functioneren als gespreksstof. Je kan een geluidsinstallatie gebruiken om op de achtergrond sfeer te creëren of om mensen aan het dansen te krijgen. Dat betekend dan ook wel weer dat je voor een dansvloer moet zorgen!

dj

#5. Heaters

Nu we dit stuk schrijven is het oktober en wordt het al snel een stuk kouder. Het laatste wat je wil is dat mensen zich zitten te verkleumen op je feestje toch? Precies, dat draagt niet bij aan de sfeer dus zorg voor wat warmte. Gebruik daarvoor heaters, sommige heaters geven gelijk een warme rode gloed waardoor het ook nog eens als decoratie kan functioneren. Gelukkig warmen mensen zich ook goed op aan elkaar, je kan er dus ook voor zorgen dat er geen verwarming binnen de tent is maar alleen buiten de tent voor bijvoorbeeld de rokers. Dan kan je er ook voor kiezen om een vuur korf te gebruiken.

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32