Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Eenvoudig een partytent opbouwen? Bekijk ons 5 stappenplan!

Partytenten zijn er in allerlei verschillende soorten en maten. Maar hoelang doe je er nou over om een partytent op te zetten? En wat is de eenvoudigste manier? Aangezien iedere partytent verschillend is verschilt ook de tijd die benodigd is om een tent op te zetten. Om je toch een eindje op weg te helpen hebben wij een 5 stappenplan voor je ontwikkelt. Hiermee zet je in een mum van tijd iedere tent gemakkelijk op. Op deze manier bespaar je een hoop gedoe en kom je niet langer voor verrassingen te staan.

1. Kijk goed naar de omgeving.

Wat je graag wilt voorkomen wanneer je een tent huurt is er later achter komen dat hij niet past. meet daarom de plaats op waar je de partytent wilt gaan neerzetten en houd een speling van ongeveer 50 centimeter. Zorg er daarnaast voor dat de ruimte waar je de tent neer wilt gaan zetten leeg is. Op deze manier kun je het snelst aan de slag en staat je tent een stuk sneller

2. Lees de instructie goed door

Eén keer een partytent opgezet? Dan zal het de 2e keer waarschijnlijk ook wel lukken. Toch is elke partytent net iets anders en zeker wanneer je grotere maten op zet kunnen er wat wijzigingen zijn in de manier van opzetten. Daarnaast kan een net iets ander model tent over andere onderdelen beschikken. Meestal zijn dit niet heel veel verschillende onderdelen, maar het is vervelend als je er later achter komt dat je de poten van de tent in het dak hebt zitten waardoor de rest niet in elkaar past. 

3. Check & bereid je voor

Een makkelijke manier om het bovenstaande te voorkomen is door alle onderdelen op de juiste plaats te leggen op de grond. Zo weet je direct of alles compleet is en ligt alles op de juiste plek om aan de slag te gaan. Mochten er essentiële onderdelen ontbreken, dan zouden wij, als we jou waren, gelijk even terug gaan naar de verhuurder of de winkel.  

4. Bouw de tent op

Een tip: Zorg voor wat hulp bij het opbouwen. minimaal 2 mensen voor de kleinere tenten, minimaal 3 mensen voor de formaten vanaf 3×6 is echt een aanrader. Ga nooit in je eentje een partytent opzetten die groter is dan 3×4, want je komt handen tekort. Dit zorgt er voor of het opzetten van je partytent snel gaat of niet.  Zeker wanneer je alle onderdelen al op de grond hebt uitgestald is het neerzetten van een partytent geen al te lastige opgave. Wijs één iemand aan die de leiding heeft, die weet wat hij aan het doen is en duidelijk uit kan leggen wat ermoet gebeuren.. Nog een tip: begin bij het opbouw altijd met het geraamte van het dak, plaats daar vervolgens het tentdoek overheen en plaats vervolgens de kopse kanten van zijwanden in je tent. Zet daarna pas de palen onder je tent. Wanneer je niet in deze volgorde je tent opzet zul je merken dat het dak moeilijk over het geraamte te krijgen is en je een ladder nodig hebt om de kopse kanten te bevestigen in de top van je tent.

5. Maak hem vast

Er worden niet voor materialen meegeleverd bij je tent op deze stevig vast te zetten. De meeste mensen zetten een partytent omwille van de tijd en de weersvoorspelling niet vast. ‘Dat kost te veel moeite’. Dat snappen we wel, alleen is het vaak zo, dat wanneer het iets harder gaat waaien je tent al snel kan veranderen in een gigantische luchtballon. Door de tent goed vast te zetten voorkom je dit. Ze geven misschien geen storm op maar het resultaat is nog steeds dat je met een aantal man je partytent vasthoudt aan de tentstokken. Daarnaast zit het tentdoek vaak strakker en staat de partytent dus mooier wanneer hij stevig vast is gezet. Dit kan ook op een creatieve manier met touwen aan een wand.

Scheerlijn

Dus wil je tijd besparen. Bedenk dan vooraf goed hoe je het opzetten aan gaat pakken en regel een paar extra krachten. Mocht je jouw gehuurde tenten toch liever op laten zetten? Wij van Partytentverhuur Hoofddorp helpen je hierbij graag. Voor vragen kun je uiteraard altijd even contact met ons opnemen. Wij helpen je graag!

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32