Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

Easy up tent: voor een lui of een slim mens?

Wij zien nog al eens voorbijkomen dat het imago van de easy up tent beschadigd wordt. Mensen zien andere mensen met een easy up tent al snel als een nepperd, iemand die te lui is om een fatsoenlijke tent op te zetten. Want volgens deze “haters” is een easy up tent geen “echte” partytent. Wat is waar? En wat niet?

“Een easy up tent is niet stabiel”

Dit argument wordt vaak gegeven omdat de “stokken” of “poten” bij een easy up tent, vergeleken met een normale partytent, vrij dun zijn. Dit punt gaat echter niet helemaal op. Of een tent stabiel is of niet hangt onder andere af van de stokken maar ook van het aanbrengen van scheerlijnen en de ondergrond. Een tent die wordt geplaatst op grind of gras zal altijd instabieler zijn dan een tent die op beton staat. Daarnaast zal je een partytent zonder scheerlijnen altijd ruim kunnen bewegen, ondanks de poten. Dit geeft niks, daarom is het ook aan te raden om scheerlijnen aan te brengen.

“Een easy up tent is niet sterk”

Dit is deels waar. En hoe vervelend wij het ook vinden, maar hier doet de prijs wonderen. Een goedkope easy up tent is vaak van slechter materiaal gemaakt dan een duurdere versie. Gesproken over de dunne poten in de alinea hier boven, dan zijn de poten vaak een stuk minder sterk.

“Een easy up tent is veel te duur”

Klopt, helemaal. Al is dit maar net hoe je het bekijkt. Je betaald er meer voor omdat je er ook iets voor terug krijgt. Namelijk een lichte tent die makkelijk op te zetten is. Zeker wanneer je als particulier vaak een partytent gebruikt en deze veel gaat op- en afbouwen kan dit het waard zijn om tientallen euro’s meer te betalen voor een easy up tent. Het scheelt je namelijk heel veel moeite, vooral als je de tent in je eentje moet opzetten.

Easy up tent: voor een lui of slim mens?

Wij denken beide. En dat is niet negatief bedoeld. Als je lui wil zijn, moet je slim zijn. En zeg nu zelf? Wat heeft u liever? Veel goedkoper en meer moeite of minder moeite en een paar tientjes meer? Zeker wanneer u een easy up tent huurt is het verschil wat betreft bedrag te overzien. Daarvoor krijgt u een tent terug die eenvoudig in één zak past en die dus snel is op te zetten.

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32