Persoonlijke service
Breed assortiment
Hoge kwaliteit

3 tips voor het organiseren van een kinderfeestje

Ga je voor het eerst een kinderfeestje organiseren of heb je nieuwe inspiratie nodig? Dan zijn tips natuurlijk altijd welkom! Bij een kinderfeestje kan nog veel geregel en gedoe aan te pas komen. Wie nodig je uit? Hoeveel kinderen nodig je uit? Wat ga je voor activiteiten doen? Veel vragen zullen na het lezen van dit artikel beantwoord worden.

Wie nodig je uit?

Bij een kinderfeestje is het belangrijk dat alle beste vriendjes en vriendinnetjes van jouw kind aanwezig zijn. Let wel goed op dat het aantal niet boven de 10 of 12 kinderen komt, het moet ook geen klassenuitje worden en de kans op buitensluiting van een kind wordt hierdoor ook vergroot. Kijk dus goed welke kinderen er uitgenodigd moeten worden en zorg voor een goede groep die ook leuk is met elkaar.

Activiteiten

Als de uitnodigingen tijdig de deur uit zijn gegaan is het tijd om te bedenken hoe je het feestje gaat inrichten. Bij een activiteit buitenhuis is het verstandig dit vooraf te doen en te vermelden op de uitnodiging. Niet alles ouders zijn het misschien eens met de activiteit en een beetje voorbereiding is nooit verkeerd. Denk aan een middag in een speelparadijs, een ochtendje survival of lekker thuis knutselen.

De activiteiten kunnen dus buitenhuis plaatsvinden, houdt hier rekening met het aantal kinderen zorg zo nodig voor extra toezicht. Naast survival kan er ook gedacht worden aan bowlen, lasergamen, zwemmen en zo verder (erg leeftijdsgebonden). Bij een feestje aan huis kan er gedacht worden een leuke kinderfilm afspelen met gebruik van een beamer voor een echt bioscoop gevoel. Het creëren van een knutsel –en speltafel (ideaal met een biertafel) waar de kinderen hun creativiteit kwijt kunnen.

Toezicht

Het is verder erg belangrijk dat er genoeg toezicht is. Zonder een goede verhouding tussen volwassene en kind kan het al snel een uit de hand gelopen chaos worden en gaan de kinderen hun gang. Voor de veiligheid en het in toom houden van een clubje kids is het aan te raden minimaal twee volwassenen te hebben voor een groep van 10 kinderen.

Op deze manier kan men ook goed in de gaten houden of er een kind wordt buitengesloten of dat er tijdens een activiteit extra hulp benodigd is. Tevens geeft dit ook een zekerder en veiliger gevoel aan de ouders van de kinderen. Zij laten hun kind ten slotte achter voor een paar uur, met uiteraard een goede hoop dat het allemaal naar behoren verloopt.

Contactgegevens

T. 085-4017630
E. info@partytentverhuur-hoofddorp.nl
Rijnlanderweg 855
2132 NM , Hoofddorp
KvK: 75135477
BTW: NL001983536B32